Close

Solicita o oferta

Dorina Dimagli – Interior Design
Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)
dorinadimagli@gmail.com
0722 305 558

Cum ne curăţăm casa

Fiecare dintre noi are standarde proprii de curăţenie şi, de cele mai multe ori, acestea sunt extrem de subiective. Principiul după care ne ghidăm cei mai mulţi dintre noi atunci când evaluăm curăţenia casei este cel al toleranţei proprii la dezordine sau mizerie. Dacă ne simţim confortabil, totul este ok. Însă pentru că nu întotdeauna confortul psihic garantează că locuința este, cu adevărat, curată, câteva sfaturi pot fi de folos pentru a ne asigura că locuinţa noastră beneficiază de o igienă corespunzătoare.

În primul rând, un aspect important asupra căruia trebuie să fim atenţi este cel al curăţeniei prealabil unei dezinfectări. Dacă o suprafaţă este murdară şi nu a fost curăţată î prealabil, dezinfectarea acesteia se prea poate să nu aibă succes. Germenii pot persista în spatele mizeriei sau a materiei organice pe care nu am eliminat-o, ceea ce face ca dezinfectantul să nu fie foarte eficient. Aşa că, înainte de a dezinfecta orice suprafaţă, fie ea din bucătărie, dormitor sau baie, trebuie ca mai întâi să eliminăm temeinic mizeria, indiferent de natura ei. În felul acesta putem, într-adevăr, să asigurăm curățenia temeinică pe care ne-o dorim.

În ceea ce privește soluțiile folosite pentru a dezinfecta încăperile caselor noastre, se pot folosi și produse speciale, dar, mai ales clorul și alcoolul, ținând, evident, cont dacă suprafața pe care dorim să o curățăm ne permite folosirea acestor substanțe. Concentrația de clor nu ar trebui să fie foarte ridicată, indicat este să nu se depășească o treime de cană la 4l de apă. Și puteți să folosiți fără teamă și apa caldă în combinație cu clorul, aceasta nu îi alterează proprietățile. Iar dacă folosiți alcool, trebuie să aveți grijă să aibă o concentrație minimă de 70%, altfel puterea acestuia de a dezifecta scade semnificativ.

Pentru curățarea eficientă a suprafețelor delicate precum tapițeriilor, covoarelor sau textilelor de orice fel trebuie să aveți mare grijă atunci când alegeți produsul chimic cu, care le curățați. Clorul nu este indicat pentru asemenea suprafețe, iar alcoolul poate fi și el dăunător pentru anumite texturi. Așa că cea mai indicată este curățirea chimică a acestora fie de către firme specializate, fie de către dumneavoastră, dar cu produse sigure, destinate strict acestui scop. Evident, doar atunci când nu le puteți curăța în mod clasic, anume cu apă și detergent.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont atunci când vă curățați locuința este și cel al protecției, deopotrivă a spațiului, dar și al dumneavoastră. În ceea ce privește spațiul, odată ce l-ați curățat puteți să îl protejați deopotrivă prin întreținerea curățeniei, dar și prin anumite metode de prevenție pe care le puteți lua chiar dumneavoastră. Cea mai eficientă măsură pe care o puteți lua este cea a evitării zonelor cu potențial de contaminare. În felul acesta riscați cel mai puțin să aduceți noi germeni sau chiar viruși în propria locuință. Iar în ceea ce privește curățarea în sine a locuinței, este indicat să purtați mănuși de-a lungul întregii operațiuni, pe care apoi să le aruncați și să vă spălați foarte bine pe mâini.

happyadmin

About happyadmin

ATELIER DE DESIGN

Dorina Dimagli - Interior Design

Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)

dorinadimagli@gmail.com

0722 305 558

© 2019 DorinaDimagli.ro / Partener Oficial Divani & Sofa