Close

Solicita o oferta

Dorina Dimagli – Interior Design
Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)
dorinadimagli@gmail.com
0722 305 558

5 reguli de aur in amenajarea livingului

Indiferent daca te asezi pe canapea pentru a te uita la televizor sau a discuta cu prietenii, camera de zi este locul central al casei tale. Camerele de zi servesc mai multe functii si pot avea diverse stiluri – pot fi formale, familiale, camera de joaca sau o simpla camera pentru privit la televizor.

Afla cum ar trebui sa decorezi corect camera de zi pentru a obtine atmosfera, functionalitatea si confortul de care ai nevoie.

Concentreaza-te asupra punctului focal

Daca ai o lucrare mare de arta, un sistem de divertisment sau un semineu in camera de zi, acesta va fi punctul focal. Gasirea punctului focal natural al unei camere este modul ideal de a incepe decorarea. Cele mai multe case vor avea un punct de interes major, acesta fiind primul lucru care se observa la intrarea in acea incapere.

Cu toate ca nu este necesar ca tot mobilierul sa gravitez in jurul punctului focal, incepe decorarea camerei in jurul acestei caracteristici si creeaza un centru.

Poate fi vorba despre o masuta de cafea sau un grup de scaune. Este important ca livingul sa aiba un punct focal, dar si un centru vizibil. De cele mai multe ori, centrul unei camere de zi este locul unde se afla masa de cafea, dar, daca ai un living mare, poti incorpora mai multe puncte centrale care sa imbie la discutii si la relaxare.

avet

Livingul trebuie sa fie perfect functional

Mobilarea camerei de zi trebuie realizata astfel incat aceasta sa fie functionala. Astfel, se va tine cont de numarul de persoane care vor lua masa in acea camera, de ce activitati se vor desfasura acolo si de ce alte intrebuintari va mai avea. Apoi se poate decide stilul, dimensiunea si cantitatea de mobilier de care va fi nevoie.

Totodata, se recomanda alegerea pieselor de mobilier in scara, la inaltimi diferite. In acest mod se creeaza un echilibru al acelui spatiu. Alege, deci, piese de mobilier de marimi si inaltimi diferite si care sa se echilibreze reciproc. Totodata, aseaza mai intai piesele mari in camera si apoi elementele mai mici in jurul mobilierului principal.

 

Adauga dimensiune si ilumineaza adecvat camera

Textura si dimensiunea vor face camera mai atractiva si mai interesanta. In timp ce decoratiile sunt lasate de obicei pentru final, acestea pot fi cea mai mare provocare in decorarea unui living. Creaza inaltime si adancime in camera de zi adaugand lucrari de arta, fotografii, rafturi sau oglinzi. Cand agati pe perete lucrari de arta, asigura-te ca sunt la nivelul ochilor si centrate.

Totodata, iluminarea camerei este esentiala pentru a crea un spatiu luminos si deschis si este important sa fie stratificate sursele de lumina. Chiar daca ai o lumina principala, incearca sa incorporezi diferite stiluri de corpuri de iluminat, cum ar fi lampile de pe mesele laterale pe care le poti gasi la Divani & Sofa, iluminarea rafturilor de carti sau chiar lumanarile.

ecrf

Adauga un covor de zona si joaca-te cu texturile

Este important sa nu uiti de covorul de zona atunci cand decorezi o camera de zi. Covoarele de zona adauga textura si dimensiune saptiului, fiind totodata si functionale. De obicei se alege un covor care sa completeze schema de culori si care sa fie amplasat in centrul camerei. Covorul ar trebui sa fie suficient de mare pentru ca cel putin picioarele din fata ale mobilierului sa fie pe el, si sa fie la o distanta mai mare de 10 cm de pereti.

Urmeaza apoi sa amesteci modelele, culorile si texturile pentru a obtine armonie totala in camera de zi si a da personalitate spatiului. Joaca-te cu culoarea preferata adaugand nuante variate in intreaga camera. Camerele de zi vibrante si pline de culoare si modele pot fi pline de stil, fara a deveni coplesitoare.

 

Creeaza simetrie si tine cont de trafic

Concentreaza-te pe simetrie pentru a crea un living bine echilibrat, confortabil si organizat. Combina canapelele, mesele laterale si scaunele pe partile opuse ale camerei pentru a obtine simetrie si echilibru. In cazul unui living simetric, masa de cafea poate servi drept punct central al aranjamentului. Cu toate ca nu toate camerele sunt destinate simetriilor, daca le vei realiza corespunzator, rezultatul va fi un spatiu simplu, dar de efect, functional si primitor.

Atunci cand aranjezi camera de zi, este important sa ai in vedere fluxul de oameni si traficul din incapere. Aranjarea mobilierului poate influenta modul in care oamenii intra, ies si navigheaza prin camera, asa ca va trebui sa fii atent la fiecare detali care ar putea ingreuna traficul. Daca este dificil sa treci prin camera din cauza scaunelor, incearca un alt aranjament. Totodata, trebuie sa te simti confortabil cand te asezi pe canapea ca sa te uiti la televizor cu familia sau prietenii. Mai mult, daca ai amenajat o zona de discutii cu o masuta de cafea, asigura-te ca oamenii se pot privi fara sa fie nevoie sa se intoarca in pozitii nefiresti.

sef v
happyadmin

About happyadmin

ATELIER DE DESIGN

Dorina Dimagli - Interior Design

Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)

dorinadimagli@gmail.com

0722 305 558

© 2019 DorinaDimagli.ro / Partener Oficial Divani & Sofa