Close

Solicita o oferta

Dorina Dimagli – Interior Design
Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)
dorinadimagli@gmail.com
0722 305 558

Cum a schimbat COVID-19 designul de interior

Putem spune cu certitudine că pandemia de coronavirus a afectat într-o oarecare măsură aproape orice industrie, inclusiv spațiul propriu. Fiind forțați de împrejurări să lucreze de acasă sau să petreacă cât mai mult timp în casă pentru a se proteja, tot mai mulți oameni și-au îndreptat atenția spre transformarea casei într-o versiune mai confortabilă. Trebuie să recunoști că în cazul în care n-ai facut încă o modificare în casă, cel puțin te-ai gândit la una. Acum, „acasă” a căpătat mai multă atenție ca niciodată.

Influența COVID-19 asupra designului de interior

Având în vedere conexiunea sporită a oamenilor cu spațiile lor de locuit pe fundalul pandemiei de coronavirus, nu ne putem abține să nu ne întrebăm ce se va întâmpla cu proiectarea caselor după ce ne vom relua ritmul obișnuit al vieții. Această situație fără precedent a adus o mulțime de modificări în toate aspectele vieții. Însă care vor fi cele ce se vor păstra chiar și atunci când virusul nu va mai constitui o problemă?

 

Camera de zi ca inima casei

Dintr-o dată, sufrageria sau livingul a devenit un spațiu multifuncțional. Acum, sufrageria este mai mult decât spațiul cu o măsuță de cafea. Odată cu pandemia de coronavirus, sufrageria a devenit inima casei. Funcționează uneori ca birou de lucru. Funcționează uneori ca studio. Ca sală de mese. Ca încăperea unde copilul își face temele. Canapeaua are o mulțime de perne pentru a fi confortabilă atunci când vizionezi un film în mijlocul zilei. Dar poate fi și pat, atunci când adormi fără să-ți dai seama cât ești de obosit sau ești stresat cu privire la ziua de mâine. Camera de zi capătă statutul de scenă, unde fiecare membru al familiei – fie că este vorba de tine, partener, copil sau pisică – își pune în scenă activitățile de zi cu zi.

 

Nuanțe mai calde

A existat o preferință îndelungată pentru culorile mai reci, dar acum există această gravitație către culorile mai calde, care ar putea fi corelate cu senzația de confort, căldură și adăpost. Designerii de interior au observant această opțiune generală pentru nuanțe de bej și subtonuri de roz și este lesne de înțeles. În designul de interior, aceste culori se simt ca o îmbrățișare caldă.

Construirea unui colț personal de relaxare

Fie că locuiești cu persoana iubită, cu un amic, cu părinții sau chiar singur, cel mai probabil izolarea la domiciliu sau petrecerea majoritatea timpului în casă te-au determinat să simți nevoia de un loc doar al tău, fie că asta implică numai un scaun așezat la fereastră. Pentru că pandemia este o situație fără precedent, este normal să ne confruntăm cu stări de incertitudine, anxietate, teamă. Însă important este să ne păstrăm pozitivitatea și să facem cât mai multe lucruri pentru a o menține. Iar dacă soluția este amenajarea unui loc confortabil, în care să ne refugiem atunci când totul este prea mult…de ce să n-o facem?

Admin

About Admin

ATELIER DE DESIGN

Dorina Dimagli - Interior Design

Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)

dorinadimagli@gmail.com

0722 305 558

© 2019 DorinaDimagli.ro / Partener Oficial Divani & Sofa