Close

Solicita o oferta

Dorina Dimagli – Interior Design
Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)
dorinadimagli@gmail.com
0722 305 558

Idei de amenajări interioare

Oamenii au fost preocupați de aspectul locuințelor lor, atât exterior, cât și interior, încă din Antichitate. Dovezile sunt consemnate în scrieri, inscripții și basoreliefuri egiptene, romane, grecești, indiene etc. Nevoia umană de frumos a fost și rămâne strâns legată de ideea de utilitate și confort.

Alegerea stilului

Românii sunt mai degrabă adepții stilului clasic, tradițional, retro sau modern. Toate aceste stiluri se ramifică, însă, în mai multe tipuri de abordare și interpretări. Iată care este topul preferințelor stilistice ale românilor în prezent.

 

Stilul clasic elegant

Preferat de majoritatea, este inspirat fie din design-ul englezesc (cu preponderență victorian), fie din cel franțuzesc (de cele mai multe ori baroc). Se caracterizează prin simetrie, eleganță și echilibru. Mobilele sunt tapițate cu catifea sau piele. Formele sunt rotunjite, corpurile de iluminat sunt de tipul lampadarelor și al candelabrelor. Covoarele grele sunt nelipsite.

Stilul modern

Stilul modern se caracterizează prin minimalism, linii drepte și suprafețe plane. Atunci când luăm în calcul amenajarea sau reamenajarea, trebuie să luăm în calcul și elementele de arhitectură, dar și tipul, culoarea și dimensiunile mobilierului. Adăugați câteva accesorii care atrag atenția prin culoare, formă sau textură.

Stilul romantic sau shabby-chic

Prin excelență feminin, acest stil include elemente de inspirație vintage, patinate, textile albe, crem, turcoaz deschis, mov lavandă, verde prăfuit sau roz pal cu accente florale și dantelărie. Este originar din Marea Britanie, a apărut în anii 80, pentru a contrabalansa moda interioarelor pretențioase și costisitoare și amintește de epoca romantică. Pentru pardoseală, este potrivit lemnul cu tentă rustică sau ușor uzată.

Stilul Art Deco

Se caracterizează prin linii paralele, dar și curbe accentuate, de inspirație barocă. Culorile de bază sunt mai ales roșu, negru și alb. Accentele metalice sunt aurii, argintii sau de culoarea cuprului. Pune mare preț pe existența unor suprafețe lucioase și pe formele geometrice. Acest stil a apărut ca reacție la modernism și la curentul Art Nouveau.

Admin

About Admin

ATELIER DE DESIGN

Dorina Dimagli - Interior Design

Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)

dorinadimagli@gmail.com

0722 305 558

© 2019 DorinaDimagli.ro / Partener Oficial Divani & Sofa