Close

Solicita o oferta

Dorina Dimagli – Interior Design
Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)
dorinadimagli@gmail.com
0722 305 558

Soluții pentru un dormitor estetic

Statul în casă te-a făcut să-ți dai seama cât de important este confortul casei și mai ales cel al dormitorului? Niciodată nu este prea târziu! Dormitorul ar trebui să fie o evadare personală, un sanctuar, un refugiu care să inspire calmitate, odihnă, liniște, confort. Află în rândurile următoare principalele reguli de reținut atunci când ai de gând să-ți decorezi dormitorul.

Idei de decor pentru un dormitor estetic

Alege o culoare subtilă – În loc de culori îndrăznețe și agresive, alege nuanțe liniștitoare și o paletă odihnitoare de tonuri monocromatice. Amintește-ți teoria culorii: nuanțele blânde de albastru, lavandă sau verde sunt considerate calme și senine. Stabilește starea de confort cu utilizarea versiunilor domolite ale culorilor tale preferate. Asta ar putea însemna să alegi lila în loc de mov sau galben pai în loc de galben intens.

Acordă atenție tavanului – Tavanul este al cincilea perete dintr-o cameră. Când te așezi în pat, vrei să vezi o suprafață fadă și goală sau un model interesant? Vopsește tavanul cu o versiune ușor mai ușoară a culorii pereților. Acest lucru va ajuta la coborârea vizuală a tavanului și va oferi spațiului o senzație de confort și intimitate. Alte soluții ar fi șablonul sau tapetarea tavanului, adăugarea de elemente arhitecturale sub formă de grinzi sau utilizarea unui tratament decorativ de vopsea. De asemenea, adaugă un candelabru din cristale și bucură-te de culoare și textură pe „al cincilea perete” din dormitorul tău.

Păstrează minimalismul – Un dormitor ar trebui să arate confortabil și simplu, sofisticat și elegant, indiferent de stilul de decorare pe care îl preferi. Renunță la piesele de mobilier masive sau la obiectele inutile. Depozitează lucrurile încât să nu fie la vedere și lasă expus doar acele piese care comunică între ele și întregesc designul. Alege o piesă de artă, aranjează câteva fotografii de familie, adăugă flori și lumânări și asta e tot!

Amenajează-ți locul de relaxare – Fie la capătul patului sau într-un colt, creează o zonă intimă de lectură sau relaxare cu un scaun confortabil și un taburet pentru picioare. Dacă îți permite configurația camerei, plasează scaunul chiar la fereastră, pentru a te putea bucura de lumina naturală.

Răsfață-te cu lenjerie de calitate – Îmbracă-ți dormitorul cu țesături frumoase și de lux. Nu există nimic care să adauge mai mult confort unui dormitor precum lenjeria frumoasă. Nu cumpăra așternuturi care nu au compoziția de 100% bumbac. Adaugă textură dormitorului și prin alte țesături senzoriale, cum ar fi o pătură de cașmir aruncată pe brațul unui scaun de lectură sau covorașe pufoase în jurul patului.

Include mai multe opțiuni de iluminare – Într-un dormitor, este bine să bifezi mai multe opțiuni de iluminare. Iluminarea ambientală luminează întreaga cameră, lămpile mici pot focaliza lumina pentru lectură și alte activități, iar lumina de accent ajută la accentuarea pereților cu iluminare ușoară. Fiecare lumină ar trebui să fie reglabilă cu un gradator. Instalează un comutator de pornire/ oprire pentru fiecare lumină în parte, astfel încât să poți fi selectiv și să luminezi doar zona dorită.

Transformă-ți dormitorul într-o adevărată cameră de relaxare

Așadar, acestea ar fi sfaturile noastre de decorare și transformare a dormitorului într-o încăpere de relaxare. Redecorarea nu trebuie să implice bormașini sau modificări majore. O simplă schimbare a lenjeriei de pat, a accesoriilor textile și de iluminat poate transforma un dormitor obișnuit într-un dormitor estetic și relaxant. Îți va plăcea să ai o cameră dedicată lecturii, somnului și romantismului

Admin

About Admin

ATELIER DE DESIGN

Dorina Dimagli - Interior Design

Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)

dorinadimagli@gmail.com

0722 305 558

© 2019 DorinaDimagli.ro / Partener Oficial Divani & Sofa