Close

Solicita o oferta

Dorina Dimagli – Interior Design
Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)
dorinadimagli@gmail.com
0722 305 558

Top 3 pași de urmat în amenajarea locuinței

Amenajarea, decorarea sau redecorarea unei locuințe se fac atât în funcție de preferințele proprietarului, cât și ținând seama de câteva principii de bază ale designului interior. Felul în care dorim să arate spațiul nostru de locuit trebuie să țină seama de dimensiuni, surse de iluminat, anumite combinații de mobilier utile și estetice, dar și de felul în care obiectele din jurul nostru ne fac să ne simțim.

O casă funcțională, dar și armonioasă

Atunci când ne propunem să ne amenajăm locuința sau să o redecorăm, în funcție de modificările apărute în stilul nostru de viață, ne gândim, în primul rând, ca aceasta să fie funcțională. Tendințele actuale se îndreaptă către aranjamente de obiecte care să răspundă necesităților și dorințelor noastre, fără a ne supraîncărca spațiul.

În primul rând, rafturile, consolele și obiectele de mobilier destinate depozitării sunt gândite astfel încât să nu facă notă discordantă între ele. Armonizarea acestora creează o armonie de ansamblu, care poate fi punctată cu unul-două obiecte decorative, care să fie „vedete”.

Multă vreme, bucătăria și camera de baie au fost privite ca încăperi destinate mai degrabă utilității. Totuși, deja de ani buni, acestea au recuperat din ce în ce mai mult din distanța pusă între ele și dormitor sau living, spre exemplu. Astăzi, se pune din ce în ce mai mult preț pe felul în care arată acestea și pe starea pe care ne-o transmit.

Pasul 1 – determinarea stilului
Stilul ales este întotdeauna opțiunea clientului. Designerul de interior se alătură acestui demers prin oferirea unei viziuni de ansamblu și propunerea elementelor care să folosească la maximum potențialul unei case. Posibilitățile stilistice sunt multiple: tradițional, formal, elegant, modern, monocromatic, jucăuș etc.

Pasul 2 – eliminarea elementelor care nu ne (mai) plac
Poate să fie vorba despre un tablou vechi, care, din cauza unor evenimente mai puțin plăcute cu care îl asociezi inconștient, îți afectează starea de bine. Sau despre un fotoliu moștenit de la bunica, pe care îl prețuim, dar a cărui vedere ne întristează. Sau despre un cadou primit mai demult de la o persoană cu care ai rupt relațiile de prietenie. Asocierea anumitor obiecte sau culori cu anumite stări și amintiri nu este deloc ceva neobișnuit. Este foarte util ca, înainte de a face schimbări, să identifici ceea ce vrei să păstrezi și obiectele la care a venit vremea să renunți. Reînnoirea casei este, totodată, și o reînnoire a propriului interior.

Pasul 3 – împărțirea spațiilor mari în zone de interes
Este bine de știut că împărțirea spațiilor largi în zone dedicate diferitelor activități conferă varietate și contribuie la schimbarea stării interioare, în funcție de activitatea desfășurată. Astfel, este recomandabil ca zona TV să fie adaptată strict acestei activități, o altă zonă amenajată special pentru jocuri de societate, o alta pentru conversațiile purtate alături de un prieten la ceai sau o cafea și o alta pentru lucru. Simetria și echilibrul general trebuie să fie luate în calcul permanent, pentru armonia întregului ansamblu.

Acestea sunt doar câteva dintre principiile de bază după care se ghidează designerii de interioare, pentru obținerea unui rezultat care să contribuie la funcționalitate și la creșterea calității vieții, pe baza obiectelor pe care le vedem sau le folosim zi de zi.

Admin

About Admin

ATELIER DE DESIGN

Dorina Dimagli - Interior Design

Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)

dorinadimagli@gmail.com

0722 305 558

© 2019 DorinaDimagli.ro / Partener Oficial Divani & Sofa