Close

Solicita o oferta

Dorina Dimagli – Interior Design
Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)
dorinadimagli@gmail.com
0722 305 558

Care sunt serviciile pe care le dorești în cadrul proiectului?

Care este stilul de mobilier pe care îl cauți?

Pentru care spații îți dorești mobilierul Divani & Sofa'?

Care este bugetul alocat?

Când dorești să planificăm o întâlnire la showroom sau o întâlnire la domiciliu pentru a discuta despre proiectul tău?

Mix and Match

Să combini toate elementele de design în aşa fel încât rezultatul final să fie armonios fără a fi monoton, simplu fără a fi tern sau anost şi diversificat fără a fi încărcat şi obositor este, cu siguranţă, o artă care presupune nu simţ cromatic dezvoltat, un simţ al proprţiilor extrem de bine calibrat şi foarte mult antrenament estetic. Din acest motiv, cei mai mulţi dintre amatorii de design interior au adevărate emoţii, dacă nu chiar reticenţe atunci când vine vorba despre relizarea unui interior deopotrivă sofisticat şi simplu în care combinaţia elementelor trebuie să dea măsura rafinamentului estetic. Tocmai pentru că infinitatea posibilităţilor de a combina elementele de design poate fi intimidantă. Nu însă şi atunci când ai câteva repere clare care să îţi ghideze căutările artistice, precum:

Felul în care ne folosim de contraste

Importanţa contrastului în felul în care combinăm materialele, culorile şi texturile de care ne folosim pentru a amenaja un spaţiu este extrem de mare. Un spaţiu care are de la un cap la altul aceeaşi nuanţă sau grafică şi căruia nimic nu îi întrerupe această continuitate  nu numai că este extrem de monoton şi plictisitor, dar este lipsit de interes vizual pentru ochiul privitorului care va căuta în orice altă parte ceva mai antrenant de analizat. Dar, la fel de bine, şi un spaţiu extrem de încărcat în care coexistă mult prea multe puncte de interes vizual va fi, la rândul lui, extrem de copleşitor şi obositor pentru orice privitor.

Iar rolul contrastului tocmai aici intervine, anume de a găsi cel mai bun echilibru între aceste extreme. Adică de a crea un spaţiu lipsit de platitudine, care să menţină ochiul interesat fără însă a-l obosi. Armonia dintre contrastele inerente oricărui spaţiu viu, captivant şi dinamic este principalul obiectiv pe care trebuie să îl avem în minte. Ori de câte ori recurgem la contraste cromatice, grafice sau de orice altă natură pentru a-l crea.

 Gestionarea pattern-urilor

Modelele sunt, poate, primele la care ne gândim atunci când avem de decorat sau de amenajat un spaţiu. De la cele ale pereţilor până la cele ale tapiţeriei, covoarelor sau chiar aşternuturilor, toate pot da adevărate bătăi de cap atunci când trebuie să creăm un tot unitar. Secretul unui mix de succes al tuturor acestor elemente constă în elementele comune pe care le au acestea. Fie că este vorba de o continuitate între schemele de culori alese sau între modelele grafice pentru care optăm, continuitatea trebuie să fie criteriul definitoriu în alegerea acestor elemente.

Şi, tot esenţială este şi restrângerea, adică încorporarea unui număr limitat de culori sau modele atunci când avem de amenajat o încăpere. Dacă modelele alese sunt prin sine încărcate, este bine să fie temperate pe de o parte prin apel la tonuri neutre de culoare, iar pe de alta printr-o distribuţie aerisită a acestora, în aşa fel încât să nu suprastimulăm simţul vizual.

Cum adăugăm texturi

În mod normal, textura unui material priveşte felul în care se simte acesta atunci când este atins. Dar, prin extrapolare, termenul este folosit şi pentru a reda impresia vizuală a unui material, felul în care ochiul nostru „simte” acel material. Iar textura este esenţială pentru a da greutate vizuală unui spaţiu tocmai din cauza acestei percepţii care se soldează, în cele din urmă, în emoţii. O textură brută, de exemplu, este percepută ca fiind mai confortabilă pentru ochiul nostru, ceea ce antrenează automat un sentiment de stabilitate. Aşa că, dacă vă doriţi să amenajaţi o încăpere primitoare şi relaxantă, texturile brute sunt de preferat celor prea sofisticate care au, însă, alte virtuţi: o textură sofisticată, complexă, dar delicată în acelaşi timp, va desăvârşi eleganţa unui spaţiu.

Important este ca acestea să nu lipsească din amenajarea niciunui interior şi să existe întotdeauna curajul de a încerca cât mai multe variante. Pentru că folosind toate aceste principii orientative privind felul în care putem mixa elementele de design se poate ajunge mult mai uşor la rezulatul armonios şi, implicit, satisfăcător pe care îl căutăm.

Admin

About Admin

ATELIER DE DESIGN

Dorina Dimagli - Interior Design

Sos Pipera-Tunari Nr.131, Voluntari (Ilfov)

dorinadimagli@gmail.com

0722 305 558

© 2023 DorinaDimagli.ro / Partener Oficial Divani & Sofa